Ambasada Amerikane: Dhamë mbi 25 mijë viza!

Ambasada e SHBA-ve në Tiranë bën të ditur se 2023 shënoi një vit rekord për vizat amerikane.


Ambasada e SHBA-ve në Tiranë bën të ditur se 2023 shënoi një vit rekord për vizat amerikane.

Rena Bitter, Ndihmëse Sekretare e Shtetit për Çështjet Konsullore, dhe Michael Heise, oficer konsullor në Ambasadën e SHBA në Tiranë, ndanë më shumë detaje rreth punës së ekipit konsullor për të mundësuar më shumë udhëtime për shqiptarët, si dhe për të ulur ndjeshëm kohën e pritjes për takimet për viza.

“Gjatë vitit fiskal 2023, ekipi konsullor përpunoi një numër rekord vizash joemigruese për shqiptarët, duke miratuar më shumë se 25,000 viza, çka shënon një rritje të jashtëzakonshme prej 77 %, krahasuar me një vit më pare”, u shpreh Oficeri konsullor..

Sipas tij, kjo për shqiptarët do të thotë se më shmë njerëz do të mund të udhëtojnë në SHBA për biznes ose turizëm, do të thotë pritje më e shkrutër për të lënë një takim për intervistën për vizë.

“Ekipi ynë po bën punë të jashtëzakoshnshme për shqiptarët që do të duan të vizitojn[ SHBA”, tha ai.

Nga ana e saj, Bitter theksoi se ekipi konsullor po forcon lidhjet miqësore midis dy vendeve.

Prej 1 prillit të vitit 2022 SHBA ofron viza me afat 10 vjeçar për shqiptarët, ndërsa pak ditë më parë u miratua një vendim që i lejon ata të udhëtojnë deri ditën e skadimit të pasaportës. Më herët shqiptarët nuk ishin të lejuar të udhëtojnë nës pasaporta e tyre skadonte brenda afatit 6-mujor.

Lexo më shumë nga

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra

Global 360

Rezoluta e PE: Mungesa e suksesit në dialogun Kosovë-Serbi dëmton besueshmërinë e BE-së

PE-ja i bëri thirrje Bashkimit Evropian që ta ndryshojë qasjen në dialog, në mënyrë që të ketë përparim.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra