Zgjidhen tre anëtarë të rinj të Akademisë së Shkencave

Pas votimeve u shpallën tre fituesit për titullin akademik: prof. Adem Bunguri; prof. Anila Hoda dhe prof. Valter Memishaj


Pas afro një viti konkurrim, sot u përmbyll zgjedhja e kandidatëve të regjistruar për katër fusha të reja të hapura me vendim të Asamblesë.

U regjistruan gjithsej nëntë kandidatë, nga të cilët gjashtë prej tyre u kualifikuan për garën përfundimtare, që u zhvillua sot.

Në përfundim të votimit, komisioni bëri të njohur për të pranishmit në sallë dhe për ata në linjë (online) se nga katër fusha pati fitues vetëm për tri prej tyre, si vijon:

1. Për shkencat arkeologjike për titullin akademik: prof. Adem Bunguri.
2. Për shkencat e mjekësisë veterinare për titullin akademik, prof. Anila Hoda.
3. Për shkencën e gjuhësisë, për titullin akademik prof. Valter Memisha.

Komisioni do të shpallë nesër pasqyrën analitike të rezultateve për të gjithë kandidatët.

Kryesia e Akademisë falënderon të gjithë pjesëmarrësit në garë, institucionet dhe organizmat që u përfshinë në përzgjedhjen, vlerësimin dhe votimin e tyre.

www.akad.gov.al

Zgjidhen tre anëtarë të rinj të Akademisë së Shkencave

Pas votimeve në mbledhjne e sotme të Asamblesë u shpallën tre…

Posted by Akademia e Shkencave e Shqipërisë/Academy of Sciences of Albania on Monday, February 6, 2023

Një foto me Yuri Kim!

Një portet i "paautorizuar" i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Global 360

Ish-truproja i Putinit arrestohet për ryshfet

Hetuesit ushtarakë rusë nisën një rast penal kundër gjeneralmajorit, Vadim Dragomiretsky

 Loredan Bubani dhe autori i intervistës, Kliton Nesturi

Diplovista

Loredan Bubani, nga Bukureshti në Tiranë: Nermini, dashuria e jetës sime!

Intervistë e pabotuar me Loredan Bubanin. Njeriu i letrave shqipe, i cili u nda nga jeta disa ditë më parë

Gjeopolitika

Fushatat ruse të dezinformimit synojnë vendet në zhvillim

Në vend që të synojë Perëndimin si dikur, Rusia synon tashmë vendet afrikane, Azinë Juglindore dhe Amerikën Latine

OPED

Mbi etnonimin “shqiptar”, si një fenomen endemik në gjuhët europiane

Një përqasje krahasimore që nxjerr më në pah veçorinë e emërtimit „shqiptar“ në gjuhët europiane

Profil

Një foto me Yuri Kim!

Një portet i "paautorizuar" i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

“Media For All”: Gazetaria e pavarur ka rëndësi

Morën pjesë mbi 100 gazetarë dhe redaktorë nga i gjithë Ballkani Perëndimor, ekspertë rajonalë dhe ndërkombëtarë