Denaj në Lushnjë: Teknologjia e re, ndikim në përmirësimin e prodhimit

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj vizitoi sot Qendrën e Transferimit të Teknologjive Bujqësore (QTTB) në Lushnjë.


Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj vizitoi sot Qendrën e Transferimit të Teknologjive Bujqësore (QTTB) në Lushnjë.

“Përpjekjet tona për zhvillimin e bujqësisë janë përqëndruar në përdorimin e teknologjive më të fundit dhe praktikave inovative, duke bërë hapa të rëndësishëm në përmirësimin e prodhimit të perimeve dhe grurit”, tha Denaj.

Aktualisht janë 10 studime teknologjike, 12 fusha testimi që po vlerësohen rreth 100 hibride dhe kultivarë të rinj për të siguruar cilësi dhe performancë të lartë.

“Në bashkëpunim me projektin gjerman GIZ, tregojnë angazhimin për mbrojtjen biologjike nga dëmtuesit dhe sëmundjet në prodhimin e perimeve”, tha Denaj.

Qendrat e Transferimit të Teknologjisë Bujqësore kanë si objektiv gjenerimin, përshtatjen, testimin dhe transferimin e teknologjive bujqësore në funksion të progresit teknik e teknologjik, rritjen e efektivitetit, dhe konkurrueshmërisë së prodhimit bujqësor e blegtoral, zhvillimin e qëndrueshëm dhe mbrojtjen e mjedisit.

(Marrë nga ATSH)

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.