Mete: 3.5 miliardë lekë bonus pensionistëve për Vitin e Ri!

Ministri i Financave dhe Ekonomisë: Do të përfitojnë rreth 700 mijë pensionistë

Mete: Samiti, mundësi e mirë për përfshirjen e diasporës në zhvillimin e ekonomisë së vendit

Ministria e Financave dhe Ekonomisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Shtetit për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, organizuan panelin “Diaspora Shqiptare për Zhvillimin e Qëndrueshëm”, në kuadër të Samitit III të Diasporës.

Mete në ministerialin e Shkupit, prezantohet plani i ri i rritjes për Ballkanin Perëndimor

Pjesëmarrëse në ministerial ishte dhe ministrja e Shtetit dhe Kryenegociatorja, Majlinda Dhuka

Mete: Të ardhurat në buxhet gjatë 10-mujorit, 530.6 miliardë lekë

Një rritje prej 54.49 miliardë lekësh krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2023.

Mete: Procesi i Berlinit, mundësi e mirë për integrimin ekonomik të Ballkanit Perëndimor

Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Ervin Mete: Qqeveria shqiptare, ka ndërmarrë masa konkrete në kuadër të angazhimeve të dala nga Procesi i Berlinit.

Mete: Investimet e huaja afro 700 milionë euro në 6-mujorin e parë

Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Ervin Mete, mori pjesë në mbledhjen e Asamblesë së Dhomës Amerikane të Tregtisë në Tiranë.

Balluku: Shkolla e mesme bujqësore në Cërrik do të kthehet në një qendër rajonale

Zëvendëskryeministrja Belinda Balluku, së bashku me ministren e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj, inspektuan shkollën e mesme bujqësore në Cërrik

Mete: Shqipëria del nga lista “gri” e pastrimit të parave

Ministri i Financave dhe Ekonomisë Ervin Mete deklaroi se Shqipëria ka dalë nga lista gri e Task Forcës për Veprimin Financiar.

Mete: Ekonomia ecuri pozitive, të ardhurat rritje me 51 miliardë lekë

Të ardhurat e mbledhura në buxhetin e shtetit gjatë 9-mujorit të këtij viti rezultojnë 477.25 miliardë lekë.

Mete, me zyrtarët e lartë të BB dhe FMN: Ekonomia shqiptare iu rikthye rritjes së shpejtë

Këtë javë po zhvillohen takimet vjetore të Bankës Botërore (BB) dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) që po mbahen në Marrakesh, Marok.