Revolta e Spaçit, “Gjurmë qëndrese dhe solidariteti”

Autoriteti në pelegrinazhin “Gjurmë qëndrese dhe solidariteti” në kujtim të 50-vjetorit të revoltës së Spaçit

Autoriteti i Dosjeve kujton gazetarët e persekutuar nga regjimi komunist

Në Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, Autoriteti i Dosjeve sjell në vëmendje Fadil Kokomanin e Vangjel Lezhon

Autoriteti i Dosjeve: Ja si do të verifikohen dosjet e spiunëve!

Autoriteti i Dosjeve miratoi Udhëzuesin për Rregullat dhe Procedurat e Verifikimit të Rrethanave dhe Fakteve mbi Dokumente të ish-Sigurimit të Shtetit.

Deklasifikohen dokumentet nga 29 nëntori 1944 deri në 2 korrik 1991

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë miratoi disa ndryshime ligjore që lidhen edhe me procesin e deklasifikimit

Ish-bashkëpunëtorët e Sigurimit, Kuvendi me katër nisma për lustracionin

Kuvendi i Shqipërisë dhe Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës diskutuan mbi lirinë e marrjes së informacionit

Dinamiti në ambasadën sovjetike, 72 vjet nga ekzekutimi i 22 intelektualëve të pafajshëm

22 viktimat u ekzekutuan nga regjimi komunist pa e mësuar arsyen. Dokumentet gjyqësore u plotësuan me mangësi

Ambasadorja e BE-së, Christiane Hohmann, viziton Autoritetin e Dosjeve

Ambasadorja e BE-së, Christiane Hohmann, ka vizituar dje Autoritetin Shqiptar të Informacionit mbi dosjet e ish-Sigurimit të Shtetit, AIDSSH